Minął pierwszy tydzień zagranicznych staży w Wilnie. Nasi uczniowie z technikum żywienia i usług gastronomicznych zdobywają doświadczenie w kuchniach i salach konsumenckich najlepszych hoteli na Litwie. Ich koledzy z technikum rolniczego poznają tajniki uprawy i pielęgnacji roślin, drzew owocowych i ozdobnych. Wszyscy bardzo szybko się zaaklimatyzowali i wdrożyli w nowe zadania. Każdy dzień to nowe wyzwania i nowe doświadczenia. Już w pierwszych dniach okazało się, że porozumiewanie się w obcych językach nie jest takie straszne i nie sprawia większych trudności.
Wilno to piękne miasto, dlatego też uczniowie po pracy chętnie zwiedzają najważniejsze punkty na mapie turystycznej Wilna. Korzystając z wolnej od pracy soboty, spacerowali z przewodnikiem po mieście. Tydzień zakończyli wycieczką do Trok oraz rejsem po okolicznych jeziorach.
Z niecierpliwością czekamy, co przyniesie kolejny dzień.








































