Małymi kroczkami zbliża się wiosna, a wraz z nią druga tura staży zawodowych na Litwie, do których aplikować mogą zarówno uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, jak tez technik rolnik. Podczas zajęć w Gacówce uczniowie, przywołali smaki Litwy przygotowując pachnące, rumiane kibiny. Dla niewtajemniczonych wyjaśniamy – Kibiny to pieczone pierogi z farszem (najczęściej mięsnym). Jest to tradycyjna potrawa karaimska, która spopularyzowała się na całej Litwie. Aby doświadczyć smaków innych dań kuchni litewskiej, a nawet nauczyć się je przygotowywać, wystarczy skorzystać z możliwości uczestnictwa w stażach zawodowych.
Zespół Szkół
Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Krzysztofa Kluka w Rudce
Projekty UE
Unia Europejska
Szkoła
Uczeń / Kandydat
Baza szkoły
WięcejAktualności
NOWA KLASA W NOWEJ SZKOLE 2023
cze 21, 2023| Aktualności 2021/2022
Krajowe Dni Pola 2023
cze 6, 2023| Aktualności 2021/2022