Grupa dwudziestu pięciu uczniów z zawodów: technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik rolnik wraz z opiekunami: Panią Agnieszką Łempicką i Panem Leszkiem Sobolewskim szczęśliwi i z bagażem pełnym doświadczeń zawodowych, kulturowych i społecznych wrócili do Rudki po trzech tygodniach staży zawodowych w Walencji (Hiszpania). Był to ważny i cenny czas, który pozwolił uczniom rozwinąć kompetencje zawodowe i społeczne, poznać lepiej swój zawód, nawiązać nowe kontakty oraz udoskonalić kompetencje językowe. Uczniowie zrealizowali swój staż w następujących firmach: Centro Ecuestre Pataques, Levante Organic Farming SL, Pastelería Mon Sucrat, Portolito Centro, Bar Bocho, Pollos Quinin, Contrapunto Les Arts, La Taberna de Marisa, Tasca y Brasa, Portolito Centro. W czasie wolnym uczestnicy projektu zwiedzili Walencję z przewodnikiem, Oceanarium oraz niezwykle malownicze miejscowości znajdujące się w regionie Walencji: Calpe i Altea. Udział w Programie Erasmus+ jest dla naszej szkoły bardzo wartościowy i cieszymy, się, że możemy dalej rozwijać sieć współpracy międzynarodowej i stwarzać uczniom i kadrze naszej szkoły ciekawą i atrakcyjną ofertę edukacyjną. W przyszłym roku czeka na nas Granada!


















