Coroczny,, Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia „zaczęliśmy od wyjazdu do jednego z największych producentów pieczywa na Podlasiu – PSS Społem Białystok. Klasa III TŻiUG odwiedziła nowoczesną piekarnię i ciastkarnię, poznała proces produkcji chleba i innych wyrobów od doboru i magazynowania produktów, aż po linie wypieku, formowania i pakowania. W kolejnych dniach zapach świeżo upieczonego chleba i aromatycznych bułeczek maślanych unosił się w całej szkole. Dodatkiem do tych pyszności był smalczyk z cebulką oraz konfitura z dyni z imbirem i cytrusami. W naszych murach gościliśmy także maluchów ze Szkoły Podstawowej w Rudce. Młodzi piekarze pod okiem Pani Krysi wykazali się niesamowitą kreatywnością-chlebki i bułeczki wyszły rewelacyjnie. Kampanię podsumowaliśmy podczas spotkania z rodzicami.
Zespół Szkół
Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Krzysztofa Kluka w Rudce
Projekty UE
Unia Europejska
Szkoła
Uczeń / Kandydat
Baza szkoły