Wspólnie z Rafałem Romanowskim – Posłem na Sejm RP z Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi i łowczym krajowym Pawłem Lisiakiem kontynuujemy kolejną edycję projektu pt. „Poznajcie swoje”, którego celem jest promocja dziczyzny oraz produktu regionalnego i lokalnego wśród młodych szefów kuchni.
Pod czujnym okiem znanego mistrza kuchni Szymon Czerwiński szkolimy uczniów ze szkół gastronomicznych w całym kraju.
W pierwszej edycji odwiedziliśmy:
ZSCKR im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach
ZSCKR w Rudce
ZSCKR Powiercie
ZSCKR w Sichowie Dużym
ZSCKR w Studzieńcu
Zespół Szkół Ekonomicznych w Lesznie im. Jana Amosa Komeńskiego
Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
W drugiej edycji również będziemy jeździć po całej Polsce .
Podczas pierwszej edycji warsztatów wykorzystaliśmy ponad 60 kg zdrowej polskiej dziczyzny oraz ponad 100 produktów lokalnych i regionalnych w tym wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych.
Wydarzenie relacjonowało przez ponad 30 ogólnopolskich, lokalnych i regionalnych mediów.
Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w to przedsięwzięcie.